Zala Megyei Találkozó – 2020. augusztus

2020. augusztus 8-án és 9-én a volt kábeles kollégák egy csoportja (és két feleség) felkereste az egykori horvát kábeleseket, Tótszentmártonban és a környező falvakban. A történeti hűség kedvéért ide jegyzem a lelkes csapat tagjait: Sárközi András, Sámóczi István, Lukács Balázs, Banos József, Janovics György, Nagy István (Dabas), Polócz Ferenc, Szarka Károly, Kiss Márton, Kuzma István, Kuzma Istvánné, Timár Zsuzsanna és szerény személyem. Az első napon Molnári községben találkoztunk régi barátainkkal. A hangulatos fogadást követően egy gazdag ebédet fogyasztottunk el. Délután három pincét is felkerestünk, de nem – az egyébként finom nedűk – elfogyasztása tett minket emelkedetté, hanem az a végtelen szeretet, ahogyan a zalai kollégák fogadtak minket. Az esti baráti beszélgetést színesítette az a pillanat, amikor egy helyi barátunk – ha jól emlékszem a nevére, Rodek Antal – tangóharmonikát vett elő és sok régi dallamot csalt elő a hangszeréből. Később csatlakozott hozzá Mihovics Pista is egy másik tangóharmonikával, s így már egy kisegyüttes zenéjét élvezhettük. A régi, kedves harmóniák szinte mindenkit dalolásra késztettek, s az est vége felé szinte minden jelenlévő együtt énekelt.

Másnap – Sámóczi Pista barátunk szülőfalujába – Murakeresztúrra látogattunk el. Itt is csodás ételekkel és italokkal vártak minket, de persze a hangsúly a régi emlékek felidézésére esett. A találkozó során egyperces felállással emlékeztünk meg azokról a dolgozókról – sajnos már több mint negyvenen vannak – akik már eltávoztak közülünk.

A sok vidám és kevésbé vidám emlék felidézése során új ismeretségek és barátságok születtek, illetve a korábbi ismeretségeket és barátságokat elmélyítettük. Amikor vége lett az összejövetelnek, mindnyájan megállapítottuk, hogy hasznos lenne, ha a jövőben is sor kerülne ilyen találkozókra, s nemcsak Budapesten.

A Találkozó fontosabb mozzanatairól Kuzma István felesége, Zsuzsanna asszony készített fényképeket. Ezúton is kérem őt, hogy ezeket továbbítsa Ifjú Szilágyi Bertalan barátunkhoz, hogy azok elérhetők legyenek a hshe.hu honlapon.

Bízom benne, hogy 2021-ben is ellátogatunk Zala megyei barátainkhoz, s abban is, hogy akkor a Találkozón még több kolléga tud részt venni.

Lejegyezte: Légmán Miklós

A fényképek itt megtekinthetők 

Related Images:

Kategória: Közérdekű | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.