Kirándulás felhívás

„Kedves Egyleti Tagok!

Következő egyleti programunkra 2015. Május 30.-án (szombat) kerül sor.

simontornyaUtunk első állomása Simontornya, ahol a XIII. sz-ban épült várat tekintjük meg.Salamon fia Simon alországbíró Kun László uralkodása idején, 1277-ben tornyot építtetett a településen, és később a város Simonról és a toronyról kapta a nevét: „Simontornya”.

OzoraA következő állomásunk Ozora reneszánsz várkastélya, a kora reneszánsz építészet első magyarországi épülete,amely mind a mai napig fennmaradt. Igaz, a Pipo várkastélyt is többször átépítették a XV. sz. óta, ám a nemrégiben befejeződött rekonstrukció után eredeti reneszánsz hangulattal fogadja a látogatókat. Napjainkban a várkastély múzeumként üzemel.

DégOzora után Dégre utazunk. Dégen található Magyarország egyik legszebb és egyetlen látogatható klasszicista kastélya, amelyet hazánk legnagyobb angolparkja ölel körül. A kastély 1810 és 1815 között épült. A Festetics-család Pollack Mihály által tervezett rezidenciája a Nemzeti Múzeum épületéhez építészeti előképül szolgált, hajdan a hazai szabadkőművesek titkos levéltárának őrzője volt.

Indulás a Népligetből 7.30 -kor (részletes helyszínről későbbi levelemben tájékoztatom a jelentkezőket)
Érkezés Népligetbe kb. 18.00-kor
A programra jelentkező Egyleti Tagoknak a hozzájárulási díj 3000Ft
azoknak a kísérőknek akik nem az Egylet tagjai (barátok,rokonok,ismerősök) 4000Ft.
A busz költségeit illetve a látogatással járó jegyek és idegenvezetés árát az Egylet fizeti !

A program folyamatos utazással jár, ezért nem teszi lehetővé a helyszínen történő ebédelést. Ezúton kérünk mindenkit, hogy készüljenek a számukra megfelelő mennyiségű étel és ital hozatalával. Mivel a busz magánbérlés így a táskákat és étel-ital csomagokat lehet rajta tárolni a nap végéig.

Kérjük azokat a tagokat aki el szeretnének jönni a kirándulásra LEGKÉSŐBB május 15.-ig jelentkezésüket kérnénk írásban , mobiltelefonszámukkal csatolva a kandolka.nora@belyegmuzeum.hu email címre.

Üdvözlettel a Bélyegmúzeum nevében,
Muhorai-Kandolka Nóra”

Related Images:

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.