Emlékhely avatás

Szepetneken, a közelmúltban kialakított Szepetneki Drótosok köztéri emlékhelyen 2017. augusztus 26-án délelőtt, ünnepélyesen felavatásra került a Szepetneki Drótosok köztéri emlékműve, melyet a Szepetneki Önkormányzat állított.
Az emlékmű avatásán a szepetneki, majd az állami megemlékezés és egyházi áldás után a szakmai hagyományőrzés képviseletében Sárközi András, a HSHE elnöke emlékezett az elmúlt idők hálózatos világára, végezetül Sáfár József szavai zárták emlékező méltatást.
Az emlékmű leleplezését követően a koszorúzók között Csapó Attila, Lukács Balázs, Sárközi András és nejeik, valamint Sámóczi István is főhajtás mellett helyezték el az emlékezés koszorúját és virágait. A helyi lakosság, a távírdások leszármazottai is sok-sok virággal, mécsessel emlékeztek a drótosokra. Az avatáson részt vevő helyi vezetés, állami, és a határon túli Kürt község ünneplői mellet a Magyar Telekom képviseletében Heffler József és neje is koszorúzott.
A Magyarországon egyedül álló, új létesítmény méltó emléket állít a Szepetneki Drótosoknak, a magyar távírdásoknak, a korabeli távírda és távközlő hálózat-építő munkásságnak. Igaz, mostanra már kialudtak az emlékmű távírópóznája lábánál lobogó mécsesek, de a résztvevők szívében tovább él és élni fog az emlékezés lángja.

 
Sáfár József
 

Related Images:

Kategória: Közérdekű, Rendezvény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.